Yhdistyksen säännöt

1 §                 NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on Teatteriklubi Tribuna ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinna.

2 §                 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU

Yhdistyksen tarkoitus on syventää jäsenistön teatteriharrastusta, vahvistaa yhteisöllisiä katsojakokemuksia, lähentää toisiinsa teatteriyleisöä ja teatteria, sekä toimia teatteritaiteen hyväksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää teatterikokoontumisia-, matkoja ja muuta toimintaa, sekä toimii vuorovaikutuksessa teattereiden ja alan toimijoiden kanssa.

Toimintansa yhdistys rahoittaa jäsenmaksuilla, arpajaistuotoilla ja toiminnan tukemiseksi ottaa vastaan lahjoituksia. Yhdistys voi myöntää apurahoja ja stipendejä.

3 §                 SITOUTUMATTOMUUS

Yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

4 §                 JÄSENYYS

Yhdistyksen jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen uudet jäsenet hyväksyy hakemuksesta puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja.

Kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa. Kunniajäsen on vapautettu jäsenmaksuista, mutta säilyttää jäsenedut.

5 §                 JÄSENEN EROAMINEN JA EROTTAMINEN

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittaa erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa muistutuksesta huolimatta yhtenä vuonna maksamatta tai on muuten toiminut yhdistyksen sääntöjen tai hallituksen hyväksymien toimintaperiaatteiden vastaisesti.

6 §                 JÄSENMAKSU

Jäseniltä perittävän vuosittaisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.

Kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.  

7 §                 YHDISTYKSEN HALLITUS

Yhdistyksen asioita hoitaa vuosikokouksen valitsema hallitus. Hallitukseen kuuluvat vuosikokouksen valitsema puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä vähintään kolme ja enintään kahdeksan muuta hallituksen jäsentä. Vuosikokouksessa valitaan myös vähintään yksi toiminnantarkastaja sekä varatoiminnantarkastaja.

Hallitukseen valitaan puheenjohtaja ja jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksessa on vuorovuosina erovuorossa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja puolet hallituksen jäsenistä. Ensimmäisenä vuonna erovuorossa on varapuheenjohtaja ja puolet hallituksen jäsenistä, jotka valitaan arvan mukaan. Kaikki voidaan valita uudelle kaudelle, eikä hallituskausia rajoiteta.

Hallituksen toimintakausi on vuosikokousten välinen aika. Kesken toimikauden vapautuvalle hallituspaikalle valitaan tarpeen vaatiessa uusi jäsen jäljellä olevalle toimikaudelle.

Hallitus valitsee yhdistykselle sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessa estynyt varapuheenjohtajan kutsusta, kun he näkevät siihen olevan aihetta tai puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuina on läsnä. Hallitus voi tarvittaessa kokoontua myös sähköisesti. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

8 §                 YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN

Yhdistyksen nimen kirjoittavat yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi heistä yhdessä hallituksen jäsenen kanssa.

9 §                 TILIKAUSI JA TOIMINNAN TARKASTAMINEN

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Tilikausi tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta.

Toiminnantarkastajien tulee antaa viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta hallitukselle kertomuksen toimittamistaan hallinnon ja tilien tarkastuksesta.

10 §               YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä maaliskuun loppuun mennessä.

Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai yhdistyksen jäsenet sitä kirjallisesti vaativat.

Yhdistyksen kokouksissa jokaisella jäsenmaksun suorittaneella on yksi ääni.

Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, vaaleissa kuitenkin arpa.

11 §               YHDISTYKSEN KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta jäsenille postitetulla kirjeellä tai sähköpostilla.

12 §               VUOSIKOKOUS

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat

  1. Kokouksen avaus
  2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina.
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  4. Hyväksytään kokouksen esityslista
  5. Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.
  7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus.
  8. Valitaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
  9. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.
  10. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja.
  11. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
13 §         SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen jäsenten määrittelemällä tavalla Hämeenlinnan teatterin hyväksi.

Hits: 35

Share This