1 NIMI JA KOTIPAIKKA
Yhdistyksen nimi on Teatteriklubi Tribuna ry ja sen kotipaikka on Hämeenlinna.
2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU
Yhdistyksen tarkoituksena on innostaa jäseniään osallistumaan kulttuuriharrastuksiin ja käyttämään kulttuuripalveluja, mahdollistaa kulttuuriharrastusten yhdenvertaista saavutettavuutta sekä syventää kulttuurin ja teatteritaiteen tuntemusta.
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa tarjoamalla jäsenilleen teatterikäyntejä ja -matkoja, jäseniltoja ja muita vastaavia kulttuuritapahtumia. Yhdistys toimii vuorovaikutuksessa erilaisten taide- ja kulttuurialojen sidosryhmien kanssa.
Toimintansa yhdistys rahoittaa vuosikokouksen päättämillä jäsenmaksuilla, arpajaistuotoilla ja avustuksilla. Toiminnan tukemiseksi se voi ottaa vastaan lahjoituksia ja avustuksia. Yhdistys voi myöntää apurahoja ja stipendejä ja se voi järjestää asianmukaisen luvan saatuaan myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä.
3 SITOUTUMATTOMUUS
Yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.
4 JÄSENYYS
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen uudet jäsenet hyväksyy hallitus. Kunniajäseneksi voidaan hallituksen päätöksellä nimetä henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa. Kunniajäseniltä ei peritä jäsenmaksuja, mutta jäsenedut säilyvät.
5 JÄSENEN EROAMINEN JA EROTTAMINEN
Jäsenyyden voi irtisanoa kirjallisella ilmoituksella yhdistyksen hallitukselle. Perittyä jäsenmaksua ei makseta takaisin. Yhdistyksen jäsen voidaan erottaa hallituksen tekemällä päätöksellä, jos hän ei noudata yhdistyksen sääntöjä tai muulla tavoin toimii yhdistyksen toiminnan tai edun vastaisesti.
6 YHDISTYKSEN HALLITUS
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja, 3–8 muuta varsinaista jäsentä sekä 0–2 varajäsentä. Puheenjohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksessa on vuorovuosina erovuorossa puolet hallituksen jäsenistä. Hallituksen jäsenten erovuoroisuus määritetään ensimmäisellä kerralla arvalla. Kaikki voidaan valita uudelle kaudelle, eikä hallituskausia rajoiteta. Varajäsenet valitaan joka vuosi vuodeksi kerrallaan.
Hallituksen toimintakausi on vuosikokousten välinen aika. Kesken toimikauden vapautuvalle hallituspaikalle valitaan tarpeen vaatiessa uusi jäsen jäljellä olevalle kaudelle.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen ollessa estynyt, varapuheenjohtajan kutsusta, kun he näkevät siihen olevan aihetta, tai kun puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun puolet hallituksen jäsentä on saapuvilla. Hallitus voi tarvittaessa kokoontua myös sähköisesti.
Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Hallituksen tehtävänä on
- hoitaa muut yhdistystä koskevat asiat
- johtaa yhdistyksen toimintaa sen tarkoituksen toteuttamiseksi
- tehdä yhdistyksen puolesta sitoumuksia ja esiintyä sen puolesta kantajana tai vastaajana
- valmistella yhdistyksen kokouksissa käsiteltävät asiat
- toimeenpanna yhdistyksen kokousten päättämät asiat
- vastata yhdistyksen varojen ja omaisuuden hoidosta
- valita tarvittavat toimihenkilöt ja toimikunnat
- päättää yhdistyksen jäseneksi ottamisesta ja jäsenyydestä erottamisesta
- laatia yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös
- laatia ehdotus yhdistyksen toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi
7 YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN
Yhdistyksen nimen kirjoittavat yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi heistä yhdessä hallituksen jäsenen kanssa.
8 TILIKAUSI JA TOIMINNAN TARKASTAMINEN
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilikausi tarvittavine asiakirjoineen on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa hallitukselle kertomus toimittamistaan hallinnon ja tilien tarkastuksesta viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.
9 YHDISTYKSEN KOKOUKSET
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä maaliskuun loppuun mennessä. Ylimääräinen kokous pidetään erityisesti ilmoitettavaa asiaa varten, milloin hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai kun vähintään 1/10 yhdistyksen äänivaltaisista jäsenistä sitä kirjallisesti hallitukselta vaatii.
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
Yhdistyksen kokouksissa jokaisella jäsenmaksun suorittaneella on yksi ääni.
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, vaaleissa kuitenkin arpa.
10 YHDISTYKSEN KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta jäsenille postitetulla kirjeellä tai sähköpostilla.
11 VUOSIKOKOUS
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat
Kokouksen avaus
- Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
- Todetaan kokouksen osanottajat sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus
- Hyväksytään kokouksen työjärjestys
- Esitellään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
- Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
- Päätetään hallituksen ja toimikuntien jäsenten sekä muiden toimihenkilöiden palkkioiden suuruus
- Vahvistetaan toimintasuunnitelma
- Vahvistetaan jäsenmaksun suuruus
- Vahvistetaan tulo- ja menoarvio
- Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja
- Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle sekä varajäsenet
- Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
- Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
12 SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen jäsenten määrittelemällä tavalla yhdistyksen yhteistyöteatterien hyväksi.
Nämä säännöt on hyväksytty Teatteriklubi Tribunan vuosikokouksessa 5.3.2024.
Hits: 332